ORPSY_DRIESLUYTEN8 (3)

Vragen, bedenkingen of nood aan meer info? Contacteer ons vrijblijvend!

Werd u uitgenodigd om een assessment of development center te doorlopen? Of bent u geïnteresseerd in onze andere diensten? Welkom. Verwacht u bij Orpsy aan een persoonlijke aanpak waarbij feedback en terugkoppeling centraal staan. Hoe gaat het in zijn werk?

ICOON-assessment-centre

assessment center

Het doorlopen van een assessment center klinkt misschien stresserend, maar eigenlijk betekent het dat uw huidige of toekomstige werkgever potentieel in u ziet en daarin wil investeren.

In het kader van de nieuwe functie waarvoor u kandidaat bent, heeft u al een of meerdere interviews achter de rug. Uw (potentiële) werkgever wil uw kandidatuur nu nog dieper uitspitten aan de hand van een aantal competenties, om te kijken of jullie een ideale match zijn. In samenspraak met Orpsy werd een set van competenties en vaardigheden vastgelegd. Door middel van verschillende oefeningen en interacties maken wij een zo objectief mogelijke beoordeling. Concreter?

 

 • Een assessment biedt u de kans om uw sterktes en ontwikkelingspunten in kaart te brengen. Per competentie wordt u vergeleken met een referentiegroep. Om dit zo juist mogelijk te kunnen beoordelen, passen we verschillende methodieken toe.
 • Er zijn meerdere manieren om een objectieve inschatting te maken van iemands competenties. Assessmentoefeningen simuleren bijvoorbeeld reële werkomstandigheden. Hoewel ze dikwijls fictief zijn, hebben ze een belangrijke voorspellende waarde voor iemands effectieve gedrag in een professionele context.
 • De meest courante oefeningen zijn: de postbakoefening, rollenspelen, de functiegebonden casus, presentatie-oefeningen, groepsdiscussies, het diepte-interview, de zelfevaluatie. Daarnaast komen ook digitale testen aan bod, zoals een persoonlijkheidstest, analytische test, planningstest, leiderschapstest, enzovoort.
 • Tijdens het assessment is er altijd een Orpsy lead assessor aanwezig en voor sommige oefeningen ook een co-assessor. Beiden komen samen tot een eindevaluatie en verzorgen de rapportering voor de opdrachtgever.
 • U mag ook zelf uitgebreide individuele feedback verwachten na de rapportering.
voor kandidaten - midden
ICOON-development-centre

development center

Gaat u een development center afleggen? Bekijk het als een mooie kans. Het betekent immers dat uw competenties in kaart worden gebracht met het oog op uw verdere ontwikkeling. Een development center is een gedragsgerichte evaluatie waarin we uw competenties in verschillende situaties meten. Hoe gaat dit in zijn werk?

 • De focus ligt voornamelijk op uw potentieel en ontwikkelings-mogelijkheden. Je toont je verworven vaardigheden in een respectvol, open en integer kader.
 • De meest courante oefeningen zijn: de postbakoefening, rollenspelen, de functiegebonden casus, presentatie-oefeningen, groepsdiscussies, het diepte-interview, de zelfevaluatie. Daarnaast komen ook digitale testen aan bod, zoals een persoonlijkheidstest, analytische test, planningstest, leiderschapstest, enzovoort.
 • We geven u doorheen de dag voortdurend feedback en leggen samen uw leerparcours vast. Na elke oefening denken we samen na hoe u de zaken anders zou kunnen aanpakken. We reiken je concrete tips en tools aan.
 • Het hele proces gebeurt in eenrespectvolle atmosfeer en uw inbreng en suggesties worden ten zeerste gewaardeerd. Na een development center is er steevast een debriefingsgesprek waarbij u perspectieven krijgt om een persoonlijk ontwikkelparcours te volgen.
ICOON-loopbaan-coaching

loopbaanbegeleiding

Ongeacht het stadium waarin uw carrière zich bevindt, kan u nood hebben aan loopbaancoaching. Vraagt u zich soms af hoe en in welke richting u zich professioneel verder wilt ontwikkelen? Zoekt u nieuwe uitdagingen? Wilt u onbekend terrein ontdekken? Of een scherper zicht krijgen op uw talenten? Wie ergens met zijn neus te dicht op zit, ziet soms zelf de oplossing niet meer. De loopbaanbegeleiders van Orpsy helpen u om de zaken in perspectief te zetten en een volgende stap te nemen in uw carrière. Hoe dan?

 • We bieden een individuele begeleiding door een van onze deskundige loopbaanconsulenten. Samen analyseren we uw potentieel, ambitie en persoonlijkheid. En wakkeren we de goesting aan om een nieuwe wind in uw carrière te blazen. We maken u een expert in het solliciteren en verhogen de kans uw droomjob te vinden.
 • Het verkenningsgesprek is gratis. Nadien kan u een begeleidingstraject van vier uur volgen. Deze vier uur kunnen gespreid worden opgenomen.
 • Download hier onze handige informatiefiche over loopbaanbegeleiding

Of u nu werknemer of zelfstandige bent, je komt in aanmerking!

 • Ongeacht hoeveel jaren werkervaring je hebt, we proberen een ontwikkelingstraject voor jou op te zetten.
 • Dit kan gaan over welke richting je uit wil, maar het kan zeker ook gaan over het ontwikkelen van bepaalde competenties

Nood aan oriëntatie? Wij helpen u graag op weg.

Orpsy

Hoe bereidt u zich voor op een sollicitatieronde, development center of assessment center?

Super, u bent uitgenodigd om deel te nemen aan een assessment center of een sollicitatiegesprek. Maar wat nu? Met deze tips loopt de voorbereiding op wieltjes en komt u niet voor verrassingen te staan.

 • Voorzie een correcte en volledige CV. Wat staat daar best in? Uw persoonlijke gegevens, opleiding, werkervaring, talenkennis en andere relevante vaardigheden. That’s it.
 • Zorg dat u niet met uw mond vol tanden staat. Het is altijd leuk om te merken dat u de achtergrond, geschiedenis en structuur van het bedrijf al kent. Met goede research imponeert u gegarandeerd.
 • In het vacaturebericht of functieprofiel staat gewoonlijk een lijstje met vereiste competenties. Zorg dat u de competenties en vaardigheden die u hebt telkens kan staven met voorbeelden.
 • Uw sollicitatiegesprek of assessment center start van zodra u de deur opendoet. Zoek op voorhand de route op en vertrek op tijd. Want, geef toe, wie wil er nu buiten adem aan het onthaal toekomen?
 • Wees uzelf en durf in dialoog te treden. Vragen of bedenkingen worden gewaardeerd. Aarzel niet om een van onze medewerkers aan te spreken, ook dit zegt iets over uw persoonlijkheid.
 • Download hier onze handige informatiefiche voor kandidaten

Bereikbaarheid

Gent is onze uitvalsbasis, maar om dichter in uw buurt te zijn, maken we ook regelmatig gebruik van flexkantoren in Brussel, Antwerpen en Luik.

Als u met de wagen komt, dan kan u parkeren vlak bij ons kantoor. Een parkeerkaart voor een hele dag kost zes euro, te betalen met de bankkaart.

Ons met het openbaar vervoer bereiken is heel gemakkelijk. Vanaf station Gent Sint-Pieters brengen tram 4, bus 65 of 67 (richting Gent Rabot), tram 2 (Melle-Leeuw) en bussen 14, 15, en 16 (richting Drongen) u naar Orpsy. Stap af aan halte Bijlokehof en u bent op een boogscheut van ons kantoor.

Wilt u overnachten in de buurt? Wij adviseren graag Europahotel en NH Sint-Pieters, beide op tien minuten wandelen van ons kantoor.

ORPSY_DRIESLUYTEN19-M