296A2346-A

Talenten slim beheren en werven met visie, daar helpt Orpsy u bij.

Orpsy definieert, evalueert en ontwikkelt de competenties van uw team. Dit houdt meer in dan alleen het afstemmen van functies en profielen: de strategie en doelstellingen van uw bedrijf of organisatie zijn altijd de ultieme toetssteen. Zo bouwen we samen aan de langetermijnontwikkeling van uw organisatie, uw team en uw individuele medewerkers.

Vandaag bieden wij oplossingen aan in het kader van assessment centers, development centers, loopbaanbegeleiding, selectie & rekrutering en HR-advies. Onze diensten zijn afgestemd op de sector waarin u als organisatie of individu actief bent. We werken in onze eigen kantoren, bij u ter plaatse of via online kanalen.

ICOON-assessment-centre

assessment center

Het hoofddoel van een assessment center is om een selectie van interne of externe kandidaten objectief te kunnen observeren en screenen. De doelstelling? De competenties van de kandidaat zo objectief mogelijk toetsen aan de functie, de bedrijfswaarden en de visie van uw organisatie. Dit kan individueel of in groep gebeuren. Hoe gaat het in zijn werk?

 • In samenspraak met u bepalen we op voorhand een set van competenties. Uw eigen competentiemodel komt daarbij zeker van pas, aangevuld met input uit het Orpsy competentiehandboek.
 • Tijdens elk assessment worden minstens twee Orpsy-assessoren betrokken, die samen tot een weloverwogen rapport en advies komen.
 • Een assessment biedt de kans om sterktes en eventuele ontwikkelingspunten van de potentiële kandidaat in kaart te brengen. Wij leveren u een objectief rapport en advies en voorzien rechtstreekse feedback aan de kandidaat.
 • Verschillende formules zijn mogelijk. Full day assessments, half day assessments en online assessments met behulp van remote-interviewtechnieken.
 • Wij bieden dit ook digitaal aan.

Wilt u zéker zijn dat u de juiste kandidaat kiest?

ICOON-development-centre

development center

 

Het doel van een development center is om richting te geven aan de carrière van een werknemer of individu door zijn of haar ontwikkeling te stimuleren. Het is een gedragsgerichte evaluatie waarin competenties in verschillende situaties worden gemeten. Eerst worden de sterktes en ontwikkelingspunten in kaart gebracht. Daarna geven we onze adviezen en bevindingen mee, zodat we ten slotte samen met u een gericht ontwikkelingsplan kunnen opstellen. Ambities en realistische ontwikkelingsmogelijkheden worden op mekaar afgestemd. Hoe gaat zo’n proces eraan toe?

 • In een development center ligt een bijzondere focus op de persoon in kwestie. Zijn of haar ontwikkelingen en leermogelijkheden staan centraal. Dit hoeft niet noodzakelijk rechtstreeks in verband te worden gebracht met een concrete functie.
 • De deelnemer ervaart dit proces in een respectvol, open en integer kader. We geven de deelnemer doorheen de dag voortdurend feedback en leggen samen zijn of haar leerparcours vast. We reiken concrete tips en tools aan en interactie staat centraal.
 • Verschillende formules zijn mogelijk: full day developments, half day developments en online developments met behulp van remote-interviewtechnieken.
 • Een eventueel vervolgtraject bestaat uit een ontwikkelingsplan binnen uw organisatie of een coachingstraject.
 • Wij bieden dit ook digitaal aan.

Een doordachte persoonlijke ontwikkeling helpt werknemer én werkgever samen vooruit.

u zoekt - midden
ICOON-loopbaan-coaching

loopbaanbegeleiding

Ongeacht het stadium waarin uw carrière zich bevindt, kan u nood hebben aan loopbaanbegeleiding. Vraagt u zich soms af hoe en in welke richting u zich professioneel verder wilt ontwikkelen? Zoekt u nieuwe uitdagingen? Wilt u onbekend terrein ontdekken? Of een scherper zicht krijgen op uw talenten? Wie ergens met zijn neus te dicht op zit, ziet soms zelf de oplossing niet meer. De deskundige loopbaanbegeleiders van Orpsy helpen u om de zaken in perspectief te zetten en een volgende stap te nemen in uw carrière. Hoe dan?

 • We bieden een individuele begeleiding door één van onze loopbaanconsulenten. Samen analyseren we uw potentieel, ambitie en persoonlijkheid. En wakkeren we de goesting aan om een nieuwe wind in uw carrière te blazen. We helpen u om een expert te worden in solliciteren en de kans te verhogen uw droomjob te vinden.
 • Loopbaanbegeleiding kan op eigen initiatief gebeuren of op voorstel van uw werkgever binnen een bredere bedrijfsontwikkeling.
 • Het verkenningsgesprek is gratis. Nadien kan u met  een begeleidingstraject van vier uur volgen. Deze 4 uur kunnen gespreid worden opgenomen.
 • Download hier onze handige informatiefiche over loopbaanbegeleiding.
 • Wij bieden dit ook digitaal aan.

Of u nu werknemer of zelfstandige bent, je komt in aanmerking!

 • Ongeacht hoeveel jaren werkervaring je hebt, we proberen een ontwikkelingstraject voor jou op te zetten.
 • Dit kan gaan over welke richting je uit wil, maar het kan zeker ook gaan over het ontwikkelen van bepaalde competenties.

Nood om uw loopbaan onder de loep te nemen?

online&digitale HR services

online & digitale HR services

Orpsy biedt de verschillende dienstverleningen face-to-face aan op ons kantoor. Door de groeiende digitalisering en globalisering kwam de vraag naar locatie-onafhankelijke diensten steeds meer terug. Vandaar dat Orpsy een uitgebreid aanbod heeft om diensten online en digitaal te voorzien. Nog steeds bekijken we samen met de klant wat de noden zijn en passen de procedures op maat van die wensen aan.

Ontdek wat we digitaal kunnen aanbieden.

Talent vinden is een vak op zich.

ORPSY_DRIESLUYTEN47-M
ICOON-hr-consultancy

hr advies

Hebben uw HR-team of lijnmanagers nood aan ondersteuning om medewerkers aan te trekken en hun talenten te ontwikkelen? Orpsy biedt graag bijstand. Een greep uit ons actuele aanbod:

 • Opmaak van functiebeschrijvingen
 • Opmaak van competentieprofielen
 • Begeleiding bij selectieprocessen
 • 360° feedback sessies
 • Begeleiding bij reorganisaties, fusies, uitbreiding
 • Begeleiding bij ontwikkelingstrajecten

Schiet u handen tekort bij uw HR-uitdagingen?

ORPSY_DRIESLUYTEN11-M

Kandidaat bij Orpsy? Dit mag u tijdens een eerste ontmoeting verwachten.

U wordt verwelkomd in een professionele en ontspannen omgeving. Vooraf krijgt u gerichte informatie, afhankelijk van het doel, het beoogde advies en duur van uw bezoek. Het verloop van een assessment center, development center of loopbaancoaching wordt helemaal uit de doeken gedaan. We houden van tweerichtingsverkeer: uw vragen worden meteen beantwoord, maar ook uw feedback is doorslaggevend voor ons.