we we zijn - foto bovenaan

Aantrekken van potentieel en ontwikkelen van talent binnen uw organisatie: een Development Center als ideale tool!

De ideale kandidaat matchen, die meteen kant en klaar is voor die ene openstaande vacature, is vandaag de dag vaak allesbehalve vanzelfsprekend. Bovendien bent u er zich al een tijdje van bewust dat veel kennis en vaardigheden ook op de werkvloer ontwikkeld kunnen worden. Misschien zijn er zelfs binnen uw organisatie enkele high potentials die zoeken naar een nieuwe, meer uitdagende richting? Toch wil u zekerheid inbouwen dat de investering van de kandidaten in kwestie, maar ook de organisatie, het nodige rendement oplevert. Binnen Orpsy krijgen we deze vraag regelmatig en hebben we op maat van deze noden een geschikte tool: het Development Center!

Binnen een Development Center gaat het dus niet over “bent u vandaag geschikt voor deze job”, maar wel over “welke talenten kan u nog verder ontwikkelen” en “welke richting kan u in de toekomst inslaan”

Als organisatie krijgt u op basis van een Development Center een advies rond het potentieel van een kandidaat (intern of extern aan de organisatie). Daarnaast geven we concrete tips hoe zowel de organisatie als de kandidaat de verdere groei van dit potentieel kunnen bekomen. Onze jarenlange expertise in het screenen van competenties en het bieden van begeleiding aan kandidaten achteraf, sterkt ons in deze oefening.

Wat mag u dan van ons verwachten?

We hechten veel belang aan een aanpak op maat waarbij we een intake hebben met de (HR) verantwoordelijke binnen uw organisatie en eventueel de medewerker of kandidaat in kwestie. Vervolgens werken wij, met onze expertise, een reeks oefening uit die de sterktes, maar ook de aandachtspunten van medewerkers/kandidaten in kaart brengen. Het eigenlijke Development Center zal dan een werkdag in beslag nemen. Dit kan zowel bij ons op kantoor als virtueel plaatsvinden. Twee werkdagen later ontvangt u van ons een uitgebreid rapport waarin zowel woordelijk als grafisch een overzicht wordt gegeven van de competenties van de kandidaat. Daarbij geven we mee in welke richting we de verdere loopbaan van de kandidaat zien. Welke jobs zien we op termijn haalbaar en welke zijn minder geschikt? Tenslotte mogen zowel jouw organisatie als de kandidaat concrete tips verwachten om verder aan de slag te gaan met de resultaten.

Voor meer info kunt u ons contacteren via de contactpagina op onze website.